2013. január 17., csütörtök

"Olasz pizza" készítés az Odú-ban

Olasz partnereink tiszteletére három Odú-s gyerkőccel nagy pizzasütést tartottunk a napokban. Természetesen mindezt csak játékból. Eszternek köszönhetően viszont egy igazi pizza is az asztalra varázsolódott, úgyhogy a kedélyek akár le is nyugodhattak volna... És bár az igazi pizza finom volt, a gyerkőcök teli hassal is ragaszkodtak ahhoz, hogy az övékét is megkóstoljuk.. "Megkóstoltuk.." Játékból :)

Pancsi itt még a tésztát gyúrja gondosan

 Az Eszter által készített prototípus

Levi egy igazi, férfias pizzát készít tele "szalámival" :)

Máté gondosan nyújtogatja a tésztát

Pancsi, igazi csajos, sok zöldséges, kevés húsos pizzát készített

 A pizzakészítés csudajó játék! :)

A pizzakészítést jól át kell gondolni, nem szabad elhamarkodni

Lassan kész, nem fér rá több "szalámi" :)


Előkerült a sütő, bekerült a pizza :)

A várakozás pillantai

Egy kis női gondoskodás.. vagy inkább kíváncsiság? :)

De amíg elkészül a játékpizza, előkerül egy igazi is..
Bár úgy tűnik, Eszter épp azon gondolkozik, vajon ez tényleg az igazi?! :)

Előkerült a baracklé, és egy kis narancs is. Odafigyelünk az egészségre!

 Levi már tűkön ül, hogy a saját pasis pizzáját is megkóstolhassa!

Finom falatok

Igazi zsúr kerekedett a végére..
Pancsi igazi Verdás törölközőt és kulacsot adott át Levinek születésnapja alkalmából:)

És természetesen a szülinapi puszi sem maradt el... :)



Ha kíváncsiak vagytok, miből készült az Eszter-féle fantasztikus játékpizza, most itt elolvashatjátok! Örömmel fogadjuk a kommenteket, hogy kinek, hogy sikerült otthon megvalósítania! :)

Gyurma pizza recept

2 bögre finomliszt
1 bögre só (minél finomabb, annál jobb)
1 evőkanál étolaj
2 csomag Bolero italpor (színek az ízek függvényében)
1 nagyon forró bögre víz
(Díszítéshez magvak, gabonafélék... Csak a képzelet szabhat határt! :) )

A víz kivételével összekeverünk mindent. Ezután ráöntjük a forró vizet. Várjuk meg, míg átmelegszik az egész, majd lazán keverjük össze. Ezután várjuk meg, míg teljesen kihűl és utána gyúrjuk össze rendesen.

Légmentesen érdemes tárolni (pl. műanyag dobozban), és így kb. 3-4 hétig eláll. Ha morzsálódik, akkor rakhatunk hozzá még egy kicsi étolajat.

"Jó étvágyat kívánunk!" :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése