2013. január 2., szerda

Betlehemi játék karácsony előtt

Karácsony előtt az iskolásaink egy kis előadással kedveskedtek nekünk: a munkatársainkkal együtt Jézus születéséről emlékeztek meg. Magyarországon gyakori, hogy az iskolákban karácsony előtt eljátsszák ezt a szép történetet.

Történetünk a Szél utcában kezdődik, ami erre az egy napra fogadóvá varázsolódott. Amikor viszont nem fogadó, akkor ide járnak a gyerekeink iskolába minden hétköznap reggel 8-tól délután 4-ig.

A karácsonyi ünnepség december 21-én volt, ezen a napon gyűltünk össze, hogy az iskolások és a munkatársak eljátsszák nekünk Jézus megszületésének történetét.

Anna (bal oldalt) és Brigi (jobb oldalt) az ünnepség előtt. Anna ezen a napon ünnepelte a 12. születésnapját. Az ünnepség során ő volt az egyik a három "betlehemi királyból"

Ő Andi, a fejlesztő iskola vezetője, aki ezúttal "kocsmárost" játszott a színdarabban. Tökéletes színészi tehetséggel van megáldva :)

Jézus édesanyját, "Máriát" Virág (jobb oldal) testesítette meg. Segítője a bal oldalon látható Zsuzsi, aki önkéntesként szívvel-lélekkel dolgozik a gyerekekért.

"Józsefet" Barnabás játszotta el, akit még az előadás előtt elnyomott az álom, de szerencsére a kis Jézus azért időben megszületett :)

"Mária" és "József" szállást kapott a "Szél utcai fogadóban".

"Mária" már a kis Jézus születése után. Gyertyát gyújtottunk és énekeltünk.

Csoportképek a közös munkáról. Balról a kék fölsőben Fannit láthatjátok, aki a három betlehemi király közül volt az egyik. Sajnos Peti, a 3. király ezen a napon épp beteg volt, így ő kimaradt a nagyszerű előadásból.



 Csörgő, angyalka, sütemény és narancs.. Az elengedhetetlen karácsonyi kellékek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése