2013. április 22., hétfő

3."Europe with our voice" találkozó: Szeged

Nagy izgalommal vártuk a szegedi találkozót, amelyen minden partnerország jelen volt. Az egyhetes program április 15-20. között zajlott.

Április 15. (hétfő)

Futó Gabriella, intézményünk vezetője köszönti a vendégeket:

 Fejlesztő iskolásaink előadása: "Az égig érő fa"
("THE TREE THAT REACHED THE SKY")

 A Wesley János Általános Iskola nagysikerű bemutatója - segítségükkel tényleg körbeutaztuk a világot :)


 Kicsik és nagyok közös mondókázása


Anna segítségével bevontunk minden országot a közös zenélésbe:


Első napunkat egy szegedi városnézéssel zártuk. Önkéntesünk, Melitta segítségével sok érdekes dologról hallhattak vendégeink.Április 16. (kedd)

Látogatás a Fésű utcai óvodában


A Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, és Diákotthon meglátogatása, ahol először egy angol órát néztünk meg.
Csoportkép az Alsóvárosi Templom előtt


Ebéd a "Vendéglő a Régi Hídhoz"-ban :)

Kamila életében először eszik halászlevelet:

Mindenki nagy kedvence a SOMLÓÓÓÓI GALÚÚÚÚSKA ;)
Április 17. (szerda)

A Napos Oldal Alapítvány segítségével vendégeink egy érzékenyítő programon vehettek részt. Az első riadalom után nagyon lelkes résztvevőkre találtunk bennük! :)

Akadálypálya - előbb segítséggel, majd egyedül


Eszközök, amelyek segítik a látássérült emberek mindennapjait


Párosító "játék"
 


A "láthatatlan kiállítás" mintájára berendezett "bolt"A Fejlesztő Iskola egy barátságos bowling mérkőzésre hívta ki a vendégeket:Az eredményjelző tábla:


És természetesen jártunk az Odú korai fejlesztő központjában is, ahol Judit virtuálisan végigvezetett minket az Odú történetén.A török lokum megkóstolás:


Török vendégeink ragaszkodtak a helyi kabab megkóstolásához :)Szerdai programunk azonban itt nem ért véget: és habár fénykép nem készült belőle, a makói Hagymatikumban az éjszakai fürdőzés minden résztvevő számára hatalmas élményt jelentett :)

 Április 18. (csütörtök)

Látogatás a Város Házán, ahol Papp Tibor (nemzetközi kapcsolatok referense) részletesen bemutatta nekünk Szeged város történetét, felmehettünk a Sóhajok Hídjára, estére pedig elintézte a vendégek számára, hogy a Szent István téri Víztoronyba is felmehessenek.


Délutáni programunk pedig az elmúlt időszak feladatainak bemutatása volt. A képen Kamila, lengyel partnerünk prezentációja látható.

A program azonban itt nem ért véget. Mivel többen pénteken elutaztak, ezért a csütörtöki napon tartottuk meg záróestünket a Roosevelt téri Halászcsárdában, ahol a finom lakoma mellé moldvai csángó népzene szólt. Természetesen a tánc sem maradt el... :)

Április 19. (péntek)
A pénteki napon pedig a román és a török csapattal Budapestre utaztunk, ahol néhány óra leforgása alatt megnéztük fővárosunk legfontosabb nevezetességeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése